Smart-poboljšivač

SMART – ORGANSKI POBOLJŠIVAČ TLA

SMART -ORGANSKI NANO POBOLJŠIVAČ TLA

Najvažnija stvar u uzgoju zdravih biljaka je dobra genetika i dobra zemlja za uzgoj,a pošto svi znamo poslovicu „ono si što jedeš“, isto vrijedi i za vaše biljke.

Samo kvalitetna zemlja može izvući maksimum iz vaših biljaka i dati rezultate koje očekujete od genetike koju uzgajate.Postoji više načina i metoda uzgoja , ali sa SMART-om možete raditi sve vrste uzgoja koji se odvija u čvrstom mediju.

Poznati uzgajivači iz Kalifornije tvrde da zemlja koju zovu „Super soil“ daje bolje mirise i okuse od obične zemlje koju mogu kupiti u vrtnim centrima. Prvi recept za „Super Soil“ napravio je i objasnio kalifornijski uzgajivač sa nadimkom Subcool. Danas svi uzgajivači iz Kalifornije koriste zemlju po tom receptu za uzgoj i na taj način dobivaju najbolje mirise i okuse svojih biljaka.Danas i u Europi postoji tim ljudi koji radi na proizvodnji takve zemlje za uzgoj. Ekipa se nalazi u Hrvatskoj u Zagrebu. Nakon par godina eksperimentiranja tim je slučajno naišao na recept Subcoola – shvativši da je jako sličan našem receptu znali smo da idemo u dobrom smjeru. Tada kreće prava priča onoga što danas zovemo“ SMART – organski poboljšivač tla“. Konkretno eksperimentiranje sa sastavom SMART-a i sadnja biljaka je trajalo 6 godina.

Neki djelovi Smarta su rađeni nanotehnologijom , a na kraju priče sve je uobličeno na Agronomskom fakultetu u Zagrebu. Agronomski fakultet u Zagrebu je izdao certifikat da to nije obična zemlja/supstrat nego organski poboljšivač tla, što znači da je po zakonu Republike Hrvatske Smart Organski Poboljšivač Tla najviše moguće kvalitete. SMART je napravljen za sve biljke koje daju cvijet i plod, što znači da ima najviše kalija i fosfora. Jedini takav u cijeloj europi po prof. Pavloviću (Agronomski fakultet Zagreb-analiza i certifikat). Sve ostale zemlje/supstrati imaju najviše dušika, za vegetaciju, dok im u cvatnji ponestaje “snage” zbog malog udjela fosfora i kalija. SMART se može koristiti kao samostalni supstrat, ili se mjiešati sa ostalim supstratima. Ako se miješa , korištenjem šećera se dodatno aktiviraju trihoderma i bokashi gljive i SMART počinje pomoću svoje NANO tehnologije širiti svoje dobre elemente (mikoriza,trihoderma,enzimi,guano i ulje neem-a).

Na slici ispod je Smart stavljen u slojevima između standardnog supstrata, Smart sloj je tamniji i vidljivo je koji sloj korijen više voli. Nisu dodavani šećeri tako da spriječimo brzo Nano “širenje” SMART-a i da se vidi kako poboljšivač tla ne šteti , već naprotiv pruža potrebnu potporu hraneći biljku svojim jedinstvenim sastavom u kojem se nalaze svi bitni sastojci .

Smart-poboljšivač

 

Sastav Smart-a:
Konjski glisnjak (enzimi, prolazak materijala kroz glistu ostavlja enzime, gliste u sebi imaju hormone rasta za biljke; citokine i auksine. )
Bijeli treset (tri različite granulacije)
Kokosova vlakna obogačena Trihodermom (bakterija koja štiti korijen biljke, zadržava vlaku i zrak)
Zeomin (kalcij, cink,magnezij,željezo,zeolit)
Silicij
Guano (izmet šišmiša bogat fosforom)
Perlit ( zadržava vlagu i zrak)
Vermaculit (zadržava vlagu i zrak)
Bokashi ( 80 vrsta bakterija i gljivica koje štite korijen i omogućavaju biljci da preuzima iz zemlje minerale prilagođene za lakši unos unos u biljku)
Nim (štiti korijen od patogenih mikroorganizama)

NA FOTOGRAFIJAMA SU CHERRY RAJČICE U SMART-U I STANDARDNOM SUPSTRATU RADI USPOREDBE :

SMART

 

 

Korištenje detaljne pretrage proizvoda

Korištenje detaljne pretrage proizvoda

  1. Na web stranici zelenastanica.com, pritisnite link shop , growtips ili blog.
  2. Na desnoj strani je kolumna sa tražilicom :

    detaljna_pretraga

  3. Odaberite kategoriju prizvoda:

    odabir kategorije

  4. Ne zaboravite “slider” cijene jer inače ako je raspon planirane potrošnje od 0$-0$ tražilica neće izbaciti tražene proizvode:
  5. Pretragu možete suziti ako nakon odabira kategorije upišete ključnu riječ ili riječi kraj “slidera” cijene, zatim pritisnite “button” Pretraži i to je to.